Energielabel

Een definitief energielabel is sinds 1 januari 2015 verplicht bij verkoop en verhuur van woningen.
 

Woningeigenaren die geen definitief energielabel hebben, hebben van de overheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit is een inschatting, gebaseerd op openbare gegevens over de woning. Dit label is niet geldig bij verkoop of verhuur. De eigenaar dient zelf een definitief energielabel te regelen via www.energielabelvoorwoningen.nl .
 

Via deze webapplicatie controleert de eigenaar zelf, met zijn of haar DigiD, de vooraf ingevulde gegevens. Indien in de woning energiebesparende maatregelen (dubbel glas, isolatie dak/gevels/vloer, nieuwe CV-ketel, etc.) zijn getroffen, dan dient dit te worden aangepast in de webapplicatie. Als bewijsvoering van deze verbeteringen, dient de eigenaar een foto, factuur of bouwkundig rapport mee te sturen voor de onderbouwing. Vervolgens controleert een erkend deskundige de aanvraag op afstand via de webapplicatie.
 

Wij als erkend adviseur controleren het bewijs op afstand. De kosten voor deze validatie bedragen  € 15,- inclusief BTW. Indien u hulp wenst bij het aanpassen van een voorlopig label naar een definitief label zijn wij u ook graag van dienst. De kosten hiervan bedragen € 60,- incl. BTW.